Nu blev jag kär

Dagar blir till veckor och fortfarande flyter allt på utan problem. Diva är en ängel och jag är så otroligt tacksam att hon nu bor hos mej.

Varje morgon börjar hon ALLTID med en springtur i hagen. Ser ut som hon är lycklig! Måste dock börja sätta in låda gräsbrodd snart. Börjar bli haöt och är rädd att hon ramlar. Knasfia! :-D

Igår var vi ute och klättrade. Diva tyckte de va drygt så idag blev de lite uppmjukning och lugnare dressyr på banan och vilken tjeje! Ingen hopphäst här inte! Dressyr häst skulle ja tro!
Vi har bytt till ett Ky Rotary 3 delat och hon verkar trivas super med det!

För er nyfikna:

"KY-betten har en unik, världspatenterad led som ger total 3-dimensionell rörelsefrihet. KY-betten kan ej klämma i gom eller på tunga och är en mycket bekväm upplevelse för hästen. Den mjukt formade mittdelen ("kulorna", TS anm.) gör att ryttaren kan kommunicera med en sida i taget och därmed lyfta och isolera ena bogen. Hela bettet är lättledat och tyst och materialet är av rostfritt stål av hög kvalitet."Såg ut som hon hade tandkräm runt hela munnen när vi va klara. Hihi!

För övrigt måste ja få sitsträning. Fy ja skäms... Att man tappat så mycket känsla och rytm på dessa år. Hoppas ja snart kommer in i det igen för om ja inte kan sitta ner i traven snart kommer Diva tröttna och slänga av mej (vilket häller inte kommer va nå större problem kanske?)!Jag har ju bestämt att Diva ska betäckas våren 2010.
Har kikat på många hingstar redan och hunnit bestämma mej hmm... låt se... 13 gånger kanske?
Jag är SÄMST på att välja något om ja har för många alternativ.

Några förslag på fina hopphingstar är bland annat;

Men hinner ändra mej 1000 gånger till! ;-D


Hovis

fick förhinder och kommer inte förens 25/8. Diva behöver verkas. Men ser ifs bra ut än så länge?
Fina fötter och inget som glappar eller växtöver. Bra det i alla fall!

Idag blev de ett litet pass på banan och de gick SÅ bra. Kul att hon är så positiv och frammåt. Nyfiken och vaken precis som man ska vara!

I mitten av sepetember ska Diva få sin första massage här i Borlänge. Hoppas hon kommer tycka det är mys! 
Kanske ska ta och unna mej själv lite massage oxå? Kan nog behövas när man börjat rida igen. Musklerna är INTE helt med än. Haha! Benen pekar hit och dit. Man luta som tornet i pisa på ryggen ibland och har lite dålig kroppskontroll än så länge men det ska snart vara fixat! :-)

Stretchingen, soplning, allt på gång och i box går strålande. Vilken ängel! 

Lite fler bilder som duktiga Malin på mephoto har tagit: 


Fina Diva

Malin på mephoto tittade förbi när vi var på banan och passade på och ta lite fina kort.
Här är ett av dom!


Dagarna går

och vi börjar lära känna varandra mer och mer Diva å jag. Känns kanon och Johan har varit med mej varje utsläppsmorgon föregående vecka och i helgen. Han är en ängel som verkligen visar intresse och följer med. Alltid en knäckehäxa med till Diva ALLTID.

Igår blev de lite longering. Har köpt en ny gjord som ja va tvungen att testa. Satt fint! Diva förövrigt skötte sig som en ängel. De där har hon gjort förr. Inga problem alls och gjorde precis som ja sa. Duktig tjej!Börjar dock fundera på om hon äter halmen i boxen? Den minskar lite väl fort så har span på henne få se om de måste bytas ut. Kanske till något annat halmslag eller i värsta fall spån.
 


En annan spännande stallhändelse va för några dagar sen då ja skulle måla en boxdörr.
Stod på huk och skulle vrida runt mej på nå sätt när de SMALL till i knät! Men jisses vilken smärta! Den värsta ja kännt!
Satt där på rumpan mitt i stallgången och kom ingenstanns. Tårarna rann och efter många tappra försök att resa sig eller röra benet utan resultat fanns inget annat att göra än att ringa efter hjälp.

Efter en lång väntan (stackars pappa fick åka från jobbet) kom syster och far min (tack, ni är mina änglar) och vi försökte gemensamt få mej på fötter men smärtan va för stark. Kunde varken räta eller böja benet. Som låst! Rårarna kom och kom men smärtan släppte inte. Kändes inte som den var ur led men något hade absolut hänt i knät.

När de kom på tal att ringa ambulansen (för in i bilen kom jag inte häller pgr av smärtan) ville ja inte va med längre. Nej fy va pinsamt. Här har man setat på huk och målat när man gjort illa knät så pass att man måste ringa 112!? Nej tack!
Så nått va ju tvunget att göras. Mia (syster) tog tag i underbenet och i samma vända som hon försökte räta ut de med mej gråtandes och kvidande så sa de PLOPP och de hoppa rätt va de nu va som hamnat fel. Både Maria och Ja tittade på varandra! Otäckt! Till och med pappa som stod en bit bort hörde hur de lät i knät.

Fy usch va ont de gjorde! Svullnade upp en del och fick ett litet blåmärke på utsidan av knät men vilken lättnad när de kom på plats! Hade värk i 2 dagar kanske men nu funkar de som de ska! Skönt!
Åhh nu förstår jag verkligen dom som vrider knän, axlar eller annat ur led.

Medens jag väntade på hjälp hade ja inget annat för mej än att ta lite kort på eländet. ;-)


Vänstra benet som inte ville som jag ville!
 

Dag 3

Blev en promenad i "byn" idag. Tänkte de kunde va lämpligt med liten sightseeing utanför gården och sen tillbaka så Diva kan börja förstå att detta nu är hennes nya hem. 

Vi fortsätter lärakänna varandra och efter promenaden/ridturen igår dammade jag av de gamla häftet med  stretchövningar och testade. Brukar alltid brukar va lika spännande att stretcha med nya hästar. Men med Diva blev ja glatt överraskad. Hon fattade direkt och känns som hon gjort de förr! Kul!

Finns många bud ang stretching av hästar. Vissa tycker det är guld, gör de alltid och menar på att de verkligen hjälper, andra anser att effekten är så minimal att det inte spelar någon roll medens en tredje menar på att de t.o.m kan vara skadligt.

Personligen tycker jag det är ett ypperligt tillfälle att verkligen "hantera hästen" oavsett vad effekten är. Komma närmare och lära sig tecken och signaler. Få hästen att acceptera beröring på ett mer krävande sätt än t ex borstning. Tycker även de är en trevlig stund efter ridpasset att varva ner och ta de lung innan de är dax att gå in i boxen.  
Tror även effekten är mer positiv än negativa i alla fall och kan nästa LOVA att vi inte gör skada. Hästarsmuskler är så pass stora så de "lilla" vi drar och sträcker kan knappast göra skada! Då har nog hästen sagt till långt innan att de är för mycket!

För er som är nyfikna finns olika bra sidor på nätet. Bland annat den HÄR
.
 
 


Dag 2

Diva´s andra dag gick bra även den. Så klart med en så cool tjej!
Många har velat kika på henne och hon har fått mycket knäckegott och morötter sista dygnet.
"Gaaaaanska BRA ställe att vara på!"  Tycker nog Diva.

Hennes hagpolare Florist är fortfarande lite sur över att ett annat sto som råga på allt är SNYGGARE än henne själv kommit och blivit valackarnas nya objekt. Valackar som förövrigt tror dom är hingstar på nytt! Jisses va snygga dom blir när dom lägger den stiliga sidan till. Visste inte ens att några av dom va skapta att ha nacken så högt!

Mia var med i stallet idag. Hjälpte till med de sista boxdörrarna. Nu är de vitmålat och fint! Bara lite kvar av sommar städningen. På tal om fint så har Diva fått en speciell saltsten som uppskattas mycket.

Himalayasalt är en ren naturprodukt med ett unikt innehåll av ca 84 olika mineraler och spårämnen, som man i Himalayasaltet hittar i minst 200 olika bindningsformer. Himalayasalt är fritt från föroreningar från dagens hav och dessutom rik på mineralämnen utan tillsatser och helt obehandlat.

Låter ju toppen? Och fin är den med!


Välkommen till Divas blogg!

Hej!

Denna blogg är startad för er som är nyfikna på Diva och hennes liv i Borlänge. Våra dagar, händelser och äventyr.
 Även lite andra stallrelaterade händelser och liknande kan dyka upp. Vi får se vad vi kan hitta på!

Men framför allt är den startad för snälla Frida Clarberg som lät mej köpa detta underbara sto av henne.
Lite då och då kommer jag uppdatera bloggen med text och bild för att ni (familjen Clarberg) ska känna att hon inte "försvinner ur era liv". Hoppas ni gillar de och tack än en gång för att jag fick möjligheten att köpa fina Diva av er!
Lastbilen Diva åkte med. Jätte trevlig chaffis som tog väl hans om hästarna.
Skönt! Men tog lång tid för Diva att komma fram. 03.00 klev hon av lastbilen lika pigg och glad gör det.
Gick fint av lastbilen. Duktig tjej!


Syster Maria var med på natten och tog emot när Diva kom. Tack syster! Du är en ängel.
Diva var nog lite trött efter resan men efter en promenad för att sträcka lite på kroppen fick hon fint in i stallet och hälsade på sina nya vänner.


Diva såg mycket nöjd ut över högen med hö och krubban med lite betfor när hon kom in.
Hon va säkert hungrig!

Mumms!
Divas första dag i STORA sommarhagen. Tror hon tyckte de va toppen!


Inspekterar vindskyddet. "-Hmm... Kan duga."  kanske Diva tänker? ;-)Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0