Mörker

Idag blev de långtur i de blöta. Usch vad trist de är med lera... Diva känns bättre och vi börjar bygga på både kondis och styrka nu efter den superlugna igångsättningen efter hältan. Vi siktar på att vara med på Ann träning vecka 50. Ska bli kul! Men har verkligen gått troll i hälta nu. Först Nellie med sin hovböld, sen Ruzzin med sin spricka och som hade var i hoven vid senaste kollen på ATG, sen Lincoln som fått skada på en sena och Märta med ständigt olika åkommor och sen Diva med de nu va hon hade. Dock hoppas vi att de hela är över nu och att de räcker för några år framöver!

Diva före och efter ridturen idag. :-)


Bus i hagenNu har vi hittat kabeln och fann lite allt möjligt på den. Här är ett filmklipp från tidigare i höst när Diva och hennes kompis busar i hagen. :-)

Har är Diva nu i veckan. :-) Rund och go inför vintern i Dalarna!

Va var de ja sa?

Vintern är har! Idag kom första riktiga snön här i Borlänge. Diva skulle behöva ett lite tjockare täcke till dom kallaste vinterdagarna. Är lite allergisk mot täcke på täcke på täcke osv så ett riktigt tjockt goosigt hade varit perfekt. 

Är förtjust i HW och framför allt deras täcken som påminner om bucas gamla celtic med singel knäppe fram och enkel gjord under magen. De täcket var absolut de bästa jag haft och inget skav blev de häller. I alla fall har bucas slutat med dom så funderade på att testa  Rhino Wug som påminner om Celtic.Lite bilder på Divas pappa Grannox.
Vintern är nära

och trots allt regn, blåst och lera så kan jag inte låta blir att mysa lite inombords.
Diva har skaffar björnpäls och verkar tycka livet är toppen. Idag busade hon så mycket i hagen att Florist blev trött på henne, la öronen bakåt och gick in i skjulet. Fram emot november och december är de mycket kul som händer, julbord och Globen bland annat.
Den första veckan i november står de nordiska länderna som värd för World Breeding Federation for Sport Horses generalförsamling i Köpenhamn.

I samband med detta arrangerar Sverige och Flyinge den 4 november en galashow där bland andra H. K. H Prinsessan Madeleine kommer att närvara. Toppryttare som Kyra Kyrklund, Andreas Helgstrand, Jan Brink, Patrik Kittel, H. K. H Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Sune Hansen, Minna Telde, Peder Fredricson, Imke Bartels, Peter Eriksson, Emma Hindle m fl ger en unik galashow!


Hade verkligen varit toppen att va där!I och med att vintern snart står för dörren kan man inte låta bli att fundera över dessa julklappar. Nu med häst med i bilden igen kommer igen i min familj att ha problem med fantasin. 

Jag är så barnsligt förtjust u allt som glimmar och glittrar (vem är inte det?). Har hittat Tobbe Larsson Crown Collection. Sedan två år tillbaka har hästartisten Tobbe Larsson blivit ombedd av hovet att delta i nationaldagsfirandet på hovstallet i Stockholm. Alla intäkter under den dagen gick och går oavkortade till Kronprinsessans fond till förmån för handikappade barn.

"Ryttare och hästfolk är i allmänhet lyckligt lottade människor som lever på livets solskenssida - vi får aldrig glömma bort att det finns dem som haft mindre tur..."
Tyck på texten ovan för att komma till hemsidan


Är de inte läckert?!

RSS 2.0