Härligt!

Diva är okej igen. Varken svullen, varm eller halt. Hovslagaren menade på att hon är väldigt öm nu när hon gått med sula och värmen berode på det. Han jobbar ju även på ATG med problem fötter så han borde ju veta. Dock tyckte han att vi skulle ta de easy någon dag till. Helt okej eftersom jag har tenta imån och 30 års fest på lördag.

Massagen går bra. Har gjort 5 av mina 25 praktiktimmar. Diva får sig lite då och då. Kan dock inte räkna in dessa i timmarna då de måste vara 20-25 olika hästar och sin egen får man bara ha med 1 gång.

Har en ponny med ryggbesvär som ska vara mitt "uppföljnings projekt". Ska bli kul att se om massagen och punktbehandlingarna har effekt. Ska återkomma med rapport. :-)

Har lovat lite nya bilder och bilder är tagna dock har jag lämnat kabeln mellan kamerna och datorn i Stockholm så ni får hålla tillgodo med lite gamla bilder på gården där Diva bor tills kabeln kommer tillrätta!Bättre!

Idag va Diva bättre. Hon haltar inte och är inte lika varm. Skönt!

Ringde ATG som tyckte ja skulle avvakta. blev hon halt och svullen skulle jag åka in. Tur att ATG bara ligger 10 min hemmifrån. Hovis skulle höra av sig så snart han hade möjlighet. Har försökt leta på skon men hagen är ju så stor att de är omöjligt... I alla fall har hon och Flårran fått flyttat till en "bättre" hage. En som inte är så lerig och hal nu när hon inte har sko eller brodd. Speciellt när de ska komma en ny häst idag vill jag INTE att hon släpps ihop så gammelstona få gå tillsammans.

Har alltid lite ont i magen när man ska släppa ihop nya hästar.. Man vet aldrig vad som händer. Men nu känns de okej när dom har en egen hage.

Lovade att ta nya kort men kameran har inte varit laddad men ska göra ett nytt försök idag!
 


För er som är i krokarna kring Gnesta (Sthlm) kan jag rekomendera den lilla och mysiga affären
Usta stall och foder

Kunniga på foder och AME produkter. Härliga människor jobbar där!


Halt...

Diva har trampat av sig en framsko i hagen idag (hon som fick nya i onsdags!) och sträckt eller vrickat sig. Jag hoppas verkligen inte på de sistnämnda... Hon är inte nämnvärt halt snarare "oren" och om de beror på att hon är öm i sulan eller på något annat vet jag ej. Avvaktar tills imån. Bytte dag med en annan stalltjej så jag har utsläppet imån. Få se hur hon är då. Blir ev till ATG igen... Trist!

Jisses....

ett sista inägg innan de är dax att sova...


OMG!? Undra vilken höjd dom har på staketet i hagen? Hihi!


Önskan

från Frida om fler bilder och visst kan vi fixa det! :-)
Ska ta några nya kort i veckan. Håll utkik!

Finns många fina hingstar att välja på. Funderade på Camaro M  men efter noga övervägande och rådfrågning så avstår jag. Han ska visst ge ett sjuhelvetes temperament.

Efter kvaliteen nu i september frågade jag domaren om tips och hon rekomenderade någon av Contenders avkomma så har spanat och hittat en jag gillar. Verkar passa i storlek, temp, gångarter och hopp.

Corland 1113 är jag nyfiken på! "En mycket ridbar Contender son med Landgraf I möderne, som kombinerar utmärkt hoppförmåga med goda grundgångarter. Bör kunna användas till de flesta typer av inte alltför korta ston för produktion av hopphästar. Carland 1113 bör vara särskilt användbar när man även vill förbättra rörelseförmågan. "

Visserligen finns han bara i begränsat antal doser så vi får se om man får loss en nästa säsong. Ska höra av mej till asvh och få råd. Samt Flyinge hade en sådan tjänst har jag för mej?
Vi får se! :-)
Kladd och regn

Jag är en sådan knäpp person som älskar höst och vinter. Grått, kallt och mörkt får de gärna vara MEN inte när man har häst. Hade glömt hur kletigt äckligt och tråkigt de är att rida i det.. Har blivit många långa promenader senaste tiden istället. Blev så inspirerad av kursen och filmen rörelse utan gränser så nu är vi ute och går när de ändå inte går att rida någon stanns.

Passade på att sätta sulor på nu i veckan när hovslagaren kom. Sulor som ska underlätta och dämpa nu när de blir lite mer asfalt än skogs stigar.

Jisses.... Igår va vi till ATG och skulle ge Diva sin andra vaccination mot Botulism. 710:-(?!)Gick kalaset på!!
När distriktsveterinären var ut till stallet förra månaden gick själva vaccinationen på strax över 350:- och utkörning med mera gick SAMMANLAGT på 580:-! 
Höll på att dö när ja hörde det. I alla fall, nu är de gjort och sista ska ja åka till en annan klinik. Inte kan de va meningen att man ska betala MER när man åker till klinik än när man tar ut en veterinär... 


ATG är ju knäppa!


Hästmassör!

Diva sköte sig som en ängel idag. Lastade själv och hon stog så fint. Va de är härligt med en lättlastad häst! Guldvärt!

Tömköringen gick bra. Dock kommer jag inte träna för henne igen. Hon var för hård, opedagogisk och kemin mellan oss stämde inte alls. Men så är det. Jag är mer försiktig och hyffsad lugn medens hon var för hård helt enkelt för min "linje".

Diva gjorde sitt bästa och jag är så stolt över henne! Nu ska vi trimma hemma istället och ta de lugnt.

Jag har bsetämmt mej för nått spännande! Imån åker jag och går intro samt steg 1 i axelson animal massage school! 

Ska börja utbilda mej till hästmassör! Blev så inspirerad och kände att syssla med hästmassage skule vara ett skönt avbrott i arbetet som sjuksköterska.
Diva kommer nog va trött på mitt knådande och att agera försökskanin! :-)
Blir där i 6 dagar så mamma och Fia får se till Diva och stallt. Hon kommer dock inte ridas så mycket den veckan men de kan hon gått ha. Hon har jobbar fick nu senaste tiden. Hon kan behöva lite skön vila. 

Jag kommer återkomma med bilder från utbildningen framöver!
  

Kurs!

Diva och jag ska på kurs! Tömkörnings kurs! I helgen ska vi åka till Insjön och träna för Christina Hahne: Hade supertur eftersom de blivit en plats ledig. Annars hade nästa chans varit 10/3 -10.

Vi trivs i höstlöven och rider på. Allt går bra. För oss i alla fall... Värre är de för stallkambraterna som är halta om vart annat. Ruzzini med sin gigantiska hovspricka och Eliza med sin mystiska hov. Nellie med sin hovböld och gammelmannen Curre som innan lördagen ska avsluta sina dagar och vandra vidare på dom oändligt gröna ängarna..

Nej usch, men på lördag kommer de i alla fall en ny häst! Ska bli spännande!

Idag var jag med och kollade på när en häst fick massage och akupunktur. En STOR grå hopphäst, 5 år och som varit på tillridning hos Ann. Hon har kännt att hon inte gått helt okej, att hon musklat sig lite fel och att hon varit SÅ SÅ spänd.

Men hjälp vilken effekt behandlingen hade!! Har aldrig sett nå liknande! Hon sträckte på sig som en katt, nästan ramlade omkull. förnädrade hållning helt och såg så tillfreds ut! Häftigt!
Nu ska Diva också kännas igenom! Känns skönt att få veta i tid om hon är spännd. Ska nog filma då. Så man ser effekten. :-)

Dax att färska upp minnet kanske?RSS 2.0