Avfallskvarn?

Diva äter allt. Ja menar verkligen ALLT. Eller i alla fall smakar på allt. Har aldrig varit med om en mer nyfiken häst. Hon är som en unge som smakar på allt. Idag va hon intresserad av va ja grejjade med i ryktlådan så visade henne ryktstenen. Va gör hon? Jo hon tar en tugga av den! Knäppskalle! Visserligen spottade hon ut den igen men de gnisslade gott  mellan tnderna ett tag. Usch fy... :-/

Idag har vi varit ute och klättrat själva jag och Diva. Tror rötterna och ojämneten är bra för hennes muskler. Vi tar de lungt och försiktigt. Känns så härligt att kunna rida själv nu men man måste va på sin vakt. Idag blev hon lite skraj för en ensilagbal och ja va på väg i backen men känner att balansen kommer tillbaka mer och mer. Bara att hålla i sig, tuta och köra! 

Sen stretch och annat pyssel. Kersti i stallet fnissar åt oss. Hon tycker vi skämmer bort våra hästar, sen frågade hon om jag stretchade efter ridningen oxå? Hon hade en poäng där faktiskt. ;-)

Får se om de blir ny träning nu i veckan. Vi har smygövar lite på stigarna i skogen, flytta hit och dit. Ställa höger och vänster. och Sitsträning!

Ett litet klipp från förra veckans träning. Mamma du är en stjärna på att filma! Haha!


90.7% Okej Diva... Vi har en bit kvar!
Diva är ingen apa

Banan är inte en favvo hos Diva.

Idag ska jag och en vän till Faluin och shopa. Är 70% på ridsportaffären. LYCKA!

Idag är de lektion för Ann oxå. Ska bli kul!

Bilder och ev video kommer!

 


Nya sadeln

Känns sådär. Diva trivs super i den, då den verkligen ligger bra men jag.. Jag har ont överallt tror jag! Man sitter som en pinne och får ont i rumpen.. Undra om min dressyrtränare blir glad om jag sätter fårskinnet Diva har under sadeln ovanpå istället? Eller så får jag köpa sånna där cykelbyxor med inbyggd dämpning i rumpan och grenen?


 

Frammåt!

Igår fick jag hem Divas dressyrsadeln, en brun Bates Caprilli och den passade utmärkt, självklart blev det lite dressyr på banan. Pia en god vän och vars hästar jag ridit i omgångar hjälpte mig och jisses vilken träningsvärk jag har idag.

Ska verkligen bli kul nästa vecka då Ann kommer och håller lite lektion. Ann har en hemsida: www.lillaornas.se för er som är nyfikna.

I stallet  står två boxar lediga. En häst fluttade till uppsala och en av stallet gamla herrar ska få vandra vidare. Usch... känns verkligen trist, han va i stallet redan på den tiden jag hade ponny. Han har ALLTID funnits där och har alltid varit lika snäll och go. Men nu vid 28 års older börjar han tunna ur och tackla av.. Fy..
Ska i alla bli spännande att se vilka hästar och ryttare som kommer till stallet! 

På tal om ponnytiden, tänkte de vore kul att de några av de ponnyer som passerat i min ungdom.


Härliga Freyja. En c -ponny som hade stor personlighet! Hoppade massa med henne och hon gjorte ALLTID sitt bästa.


Foxy, sista ponnyn jag hade. En d-ponny som var riktigt go! Otäck att hoppa men gick bättre i dressyren.

Varför är de så skönare att rulla sig i lera och inte på gräs?

Ja den frågan kan man ställa sig... Efter gårdagens pass på banan (vilken stjärna!) blev de en rejäl tvättning, ryktning, frisering, lite pälsglans och ytterligare lite puts innan de vad dax för nattning. Hon gnistrade som en diamant i boxen!

Idag hade jag utsläpp och tog ut mitt fina sto i hagen då hon direkt efter hennes obligatoriska galoppsprång går raka spåret fram till den enda blöta, leriga och skitiga platsen i hela (stora) hagen, blänger på mej (och kunde nästan tyda ett litet illmarigt leende) innan hon med bestämdhet lägger sig och rullar båda sidorna MER än väl. Reser sig upp, ruskar av sig, blänger på mej igen innan hon går iväg och betar. 

Kan väl bara meddela att min lilla diamant mer ser ut som en gråsten men.. 


På Lördag kommer Wranack åka till Uppsala. Diva kommer med andra ord bli av med sin prins. Visserligen har Florist (Divas hagkompis) blivit brunstig och visar upp sin bästa sida inte bara för dom intresserade valackarna utan även för Diva som verkar mer förvirrad över hennes nu plötlsigt vänliga beteende istället för likasinnad. 

För övrigt ska ev Florist betäckas nästa år vilket vore toppen. Då blir de 3 föl 2011 förhoppningsvis om allt går som de ska! Blir mycket bus i hagen och kompisar att leka med!

Nu blir de plugg för mattes del innan de blir stgallet igen och ta reda på sin leriga häst....


Bild På Diva, jag och Frida 2009


RSS 2.0