Tiden går

och vi kämpar på i kylan och all snö. Inte kul när de är storm, kallt och snö HELA tiden... Börjar bli så trött på det nu...

I lördags var jag och Diva iväg på våran första träning för Ricardo Reis. Vi fick "börja om" och medans Diva ska vara LÅÅÅÅNG och låg ska ja träna på position i sadeln och förfina hjälperna. Jag måste få balans och Diva bättre förtroende för bettet. Vi började med ½ timme och de va fullt tillräckligt för oss (eller mej i alla fall!). Diva är så rolig att rida och hon gör verkligen sitt bästa. Ricardo tyckte hon va lyhörd, trevlig och han ville rida henne nästa gång! Kul! 

Mamma har fått hem sin lilla Heidi. En skäck på 6 år och pappa min är eld och lågor om att hon ska betäckas redan i vår vilket gör att vi oxå vill ta på Diva. Hade ev tänkt vänta tills nästa vår eftersom ridningen går bra och studentekonomin blev lite tajt nu när man håller på med hästmassage utbildningen. Men vi får se.

Även om allt över lag är toppen har Diva börjat dumma sig och vill inte in från hagen. Hon är absolut inte rädd utan bara busig, och jävlig. De bara lyser i ögonen på henne när hon springer och sparkar bakut i hagen. Ibland undrar man om hon är 12 år eller 2 år?
Så fort de blir mörkt vill hon dock MER än gärna komma in den lilla ormen!

Johan följde med till träningen i Lördags och han hade en uppgift. Att filma! tror ni de blev nån film? Nope... Han glömde. men nästa gång då ska vi filma och ska försöka göra de varje gång så vi kan följa den förhoppningsvis positiva förändringen från hopp till dressyr häst. :-) 


RICARDO REIS

Ricardo Reis är en av Portugals främste dressyr tränare men lite av en doldis här i Sverige då han inte längre tävlar och är så ödmjuk, lågmäld och vänlig i sin framtoning, aldrig skrytsam. I Portugal är han mycket eftersökt som ”Maestro” av dem unga ambitiösa professionella tränare. Förutom i sitt hemland har han undervisat i USA, England, Schweiz, Frankrike, Tyskland och sedan ca: 5 år här i Sverige, och är även inbjuden till Japan och Kina.

Hans bakgrund är i den klassiska portugisiska dressyr läran – han började rida på sin farfars anläggning när han var bara 4 år och är utbildad av Portugals främste ryttare, alla elever till Maestro Nuno Oliveira, 1900-talets förmodligen främste ryttare. Han är mycket ambitiös, utbildar sig fortlöpande och tar till sig nya forskningsrön inte minst om hästens biomekanik – han samarbetar med ett universitet i New York i detta ämne. Han är inbjuden som föredragshållare till FEI i deras pågående översyn av reglerna för hur dressyren skall utföras och bedömas på internationella tävlingar.

 I sitt hemland är han mycket engagerad i aveln av den moderna Lusitano hästen i samarbete med ett antal av Portugals främste uppfödare. Han tränar hästar från helt grön unghäst upp till Grand Prix nivå. Han säljer och förmedlar hästar över hela världen.

När han undervisar är han fullständig fokuserad på ekipaget, följer med, ge korta lugna anvisningar och ser helheten såväl som de minsta detaljerna. Han är mästare på att bedöma hästens biomekanik och vet exakt vilka övningar som behövs för att korrigera eventuelle problem, att stärka och bygger upp. Han behandlar alla hästar och elever lika oavsett ras och färdigheter. Han är samtidigt mycket intresserad av att ta fram duktiga tävlingsekipage. Hans undervisning är långsiktig och målinriktad – det är receptet för all framgång, ett ambitiöst enträget arbete – om det är mirakel man vill, skall man söka sig till kyrkan, som han brukar säga.

Vill du utveckla din ridning och din häst till er fullaste potential och är beredd att lägga ner den tid, möda, tålamod och kärlek som krävs, är Ricardo Reis den rätta tränare för dig.
RSS 2.0