Lite bilder
Diva busar i hagen :-)


Sibirisk vinter

Kylan fortsätter. Visserligen inte -32 men i alla fall -22. Kylan bekommer inte Diva ett dugg. Hon busar i hagen tillsammans med de ystra 3 åriga fullblodet Märta.

Idag hände dock någe otäckt när vi tog in hästarna för natten. Märta va lite halt och när vi kom in från hagen och in i ljuset så bara rann de blod längst höger bak. Fy va otäckt! Såg ut som ett djupare broddtramp och de förvånar mej inte. Hon har inte riktigt koll på sina långa bebis ben. Vi satte tryckförband och såg ut att ha slutat blöda när jag åkte. Får se vad Martina (Märtas matte) säger imån. Nej fy...

Idag har jag och mor provridit två islandshästar. Två valacker en 4 och en 5 åring. Både ja och mamma blev kära i den lilla fyraåriga fuxen. Super känslig, spänd, mycket nerv men HELT underbar. Är nog en sådan häst man passar med eller så gör man de inte. Hade haft en taskig resa innan han hamnade där, mest fått gått och varit häst senaste tiden. Mycket speciell. Endast tycker man om dom "negativa" sidorna och ser de som hans personlighet och gör nått bra av dom eller så tycker man han är knäpp och otäck. Vi tyckte de förstnämna både jag och mor. Han kommer bli super med kärlek och tålamod.

Johan och Diva är polare. Men har man alltid gott med sig i fickorna så är man inte svårflirtad om man heter Diva. :-)  


Långt mellan gångerna

Ursäkta den dåliga update som varit senaste tiden men har hänt mycket och har helt enkelt inte tagit mej tid men nu så ska de bli bättring!

Med Diva går allt bra! Hon var halt för 2 månader sen och vi var till veterinären som inte kunde hitta något så nu är vi igång igen. Hon är så rolig och vi kommer bra överens. Nu går 3 ston i samma hage och verkar trivas bra ihop. Min mamma letar häst för fullt så snart har vi två i familjen vilket känns jättekul! Få se om de blir tre till nästa år men pgr av separation ser de lite tungt ut som student att stå med Diva och ett föl. Så de finns chans att vi väntar tills nästa vår. Men här har vi inte bråttom utan tar de som de kommer.

Johan köpte ett tjockt halstäcke till Diva igår eftersom temperaturen skulle sjunka till galna -30 grader idag.
Han var rädd att Diva skulle få ont i sin långa hals om hon inte höll sig varm :-) Passade toppen och känns bra även om ja tvivlar på att Diva bryr sig om att vara varm om halsen. Diva är inte klippt denna vinter. Hon rids inte så hårt och kylan denna vinter är inte kul så hon fick ha kvar sin björnpäls. 

Kommer snart med en ny update och lite fler vinterbilder från Dalarna! 


 

RSS 2.0