Dag 3

Blev en promenad i "byn" idag. Tänkte de kunde va lämpligt med liten sightseeing utanför gården och sen tillbaka så Diva kan börja förstå att detta nu är hennes nya hem. 

Vi fortsätter lärakänna varandra och efter promenaden/ridturen igår dammade jag av de gamla häftet med  stretchövningar och testade. Brukar alltid brukar va lika spännande att stretcha med nya hästar. Men med Diva blev ja glatt överraskad. Hon fattade direkt och känns som hon gjort de förr! Kul!

Finns många bud ang stretching av hästar. Vissa tycker det är guld, gör de alltid och menar på att de verkligen hjälper, andra anser att effekten är så minimal att det inte spelar någon roll medens en tredje menar på att de t.o.m kan vara skadligt.

Personligen tycker jag det är ett ypperligt tillfälle att verkligen "hantera hästen" oavsett vad effekten är. Komma närmare och lära sig tecken och signaler. Få hästen att acceptera beröring på ett mer krävande sätt än t ex borstning. Tycker även de är en trevlig stund efter ridpasset att varva ner och ta de lung innan de är dax att gå in i boxen.  
Tror även effekten är mer positiv än negativa i alla fall och kan nästa LOVA att vi inte gör skada. Hästarsmuskler är så pass stora så de "lilla" vi drar och sträcker kan knappast göra skada! Då har nog hästen sagt till långt innan att de är för mycket!

För er som är nyfikna finns olika bra sidor på nätet. Bland annat den HÄR
.
 




 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hon har varit med om det förr=)

2009-08-15 @ 21:51:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0