Goda besked!!!


Dagen på Brunmåla var fantastiskt! Brunmåla är sället man ska åka till om man har rörelseproblem hos häst.
Noggranna och duktiga. Bra bemötande och mycket bra och fin lokal.
Våran veterinär Axel Wallmann var toppen.

Efter en heldag med miljoner böjningar, skritt å trav på rakt spår på liten volt/stor volt, hårt underlag och mjukt underlag, efter röntgen och ultraljud och bedövning och nervblockad kom vi fram till problemen.

Diva hade två problem. Sina instabila knäleder som ja redan visste, inget nytt men sen hade hon en inflamation i strålbens bursan som uppkommit genom någon skada, sten eller annat. Han behandlade inflamaionen och stärkte knäleden med c-vitamin i yttersta ligamenten. Detta var visst vanligt på "lösa knän" hästar inför igångsättning för att dom ska kunna muskla sig rätt och stärka sina knän i sin tur.
Har ju haft de problemet att hon inte sätter musker som ja önskat över rumpan men hoppas hon kan de nu!

Axel tyckte hon var fin modell och hade fantatsikt temperament. Hon var SÅ snäll! Stod som ett ljus, inge bråk, tramp, skrap eller nått. Hon ÄR en riktig liten pärla! Var riktigt stolt över henne. Gick in och ur transporten snäll som ett lamm.   
Något som va intressant var att hon för säkerhetskull bremsades tog de så hårt att hon nästan tuppade av där på gången! Har aldrig sett en sådan stark reaktion. Bra att veta.
Sen fick ja se på röngen att Divas hovben har en liten inbuktning längst fram i spetsen. Hon ska ha skor med tåkappor för att avlasta ett ev tryck som kan uppstå. Intressant!

Nu blir de vila i box i morgon men sen sjukhage och 2x20 min kritt första veckan. veckan två 2x30/dag uppsuttet varannan gång och vecka tre 1-2x20 min skritt/jogg! sen återbesök. Håll tummarna att de går åt rätt håll!

Nu ska ja sova. Trött, tröttare, Linda...

Kommentarer
Postat av: A M A N D A

Hej :D Vad gör du?

Till dig med häst: Skicka in en hot or not bild till Rilfarna@hotmail.com :D

2011-02-08 @ 20:33:36
URL: http://rilfarna.blogg.se/
Postat av: Veronica -En hoppryttare med ambitioner

Svar: Ellerhur! Även om Horseware täckena kostar ganska mycket i inköp så tjänar man nog på det i längden :)

2011-02-08 @ 23:47:32
URL: http://veronicasroka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0